Opis izdelka
Neptunovo krilovo olje, 40 kapsul je 100% čisto Neptunovo krilovo olje (NKO). Odlična biološka dostopnost omega-3 iz NKO. NKO je pridobljen s hladnim postopkom, zato se vsa hranila v njem ohranijo.
Omega-3 in omega-6 maščobne kisline moramo zaužiti s hrano, saj jih telo ne proizvaja samo. Optimalno razmerje med nenasičenimi omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami v telesu je do vrednosti 1 : 4, pri Eskimih celo do 4 : 1, saj večinoma jedo morske ribe in s tem zaužijejo veliko zdravih nenasičenih omega-3. V naši prehrani prevladujejo omega-6, zato je razmerje med omega-3 in omega-6 v telesu porušeno in znaša celo 1 : 16. To pomanjkanje omega-3 ima lahko negativen vpliv na zdravje. Zelo pomembno je zato izboljšati to razmerje med omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami, ki jih zaužijemo. Vzdržujemo ga lahko z mediteransko dieto – oziroma načinom življenja kot ga imajo prebivalci ob Sredozemskem morju. Ti uživajo veliko zdravih, nenasičenih maščob: morske ribe vsaj 3-krat tedensko, olivno olje, oreščke ter veliko sadja in zelenjave. Slabih, nasičenih omega-6 maščob skorajda ne jedo. Ob omenjenem načinu prehranjevanja dodatno jemanje omega-3 ni potrebno, v nasprotnem primeru pa je priporočljivo jemanje dopolnil v obliki ribjega oziroma krilovega olja.
Neptunovo krilovo olje (NKO) je 100 % čisto, brez dodatkov. Po patentiranem hladnem postopku se pridobiva iz antarktičnega krila – planktonskih rakcev (Euphausia superba). Kot hrana morskih živali in ptic je kril prav na dnu prehranske verige. Zato ni onesnažen s težkimi kovinami in pesticidi, kot so lahko ribe, iz katerih pridobivajo ribje olje. Kril za pripravo NKO je ulovljen iz mrzlih in kristalnih vod okrog Antarktike. Zagotovljena je 100% sledljivost od mesta ulova do končnega proizvoda. NKO vsebuje velike količine omega-3 kislin (EPK in DHK), ki so vezane na fosfolipide, ne na trigliceride kot v ribjem olju. Prav vezava omega-3 na fosfolipide omogoča, da jih telo bistveno hitreje in učinkoviteje izkoristi, kar je znanstveno potrjeno (biološka dostopnost je bistveno višja). Ni namreč pomembno le koliko omega-3 zaužijemo, ampak je še bolj pomembno koliko zaužitih lahko telo izkoristi.