Opis izdelka
A.Vogel, Molkosan – 500 ml je koncentrirana, naravno fermentirana sirotka, ki vsebuje L(+) mlečno kislino. Je edinstven izdelek, proizveden po receptu Alfreda Vogla.
Sirotka nastane kot stranski produkt, ko mleko predelujejo v sir. Je bogata z laktozo (mlečnim sladkorjem), ki se po mlečnokislinskem vrenju pretvori v L(+) desnosučno mlečno kislino. Ta vmesni izdelek filtrirajo, s čimer iz njega skoraj popolnoma odstranijo maščobe in beljakovine, ki mnogokrat povzročijo alergijski odziv. Nato odparijo dobršen del vode, izdelek pasterizirajo in napolnijo v steklenice.
Napitek pripravite tako, da razredčite 4 čajne žličke (20 ml) z 2 dl vode, zeliščnega čaja (na primer koprivinega ali lipovega), sadnega ali zelenjavnega soka. Napitek lahko popijete naenkrat ali ga razdelite na več manjših dnevnih odmerkov. Jemanje časovno ni omejeno.
Za zunanjo uporabo tekočino razredčite v razmerju 1:1. Uporabljate jo lahko na koži med prsti na nogah in rokah, koži ob nohtih, na intimnih delih telesa ter drugje. Za pripravo kopeli tekočino razredčite v razmerju 1:30.
Sestavine: koncentrat biološko pridelane sirotke, filtrirane in prevrete z L(+) mlečno kislino, kalijev citrat ter naravne arome. Sirotki smo odstranili beljakovine.
Izdelek je brez laktoze in glutena.
100 ml vsebuje:
energijska vrednost
|
90 kJ / 20 kcal
|
maščobe
|
< 0,5 g
|
— od tega nasičene maščobne kisline
|
< 0,5 g
|
ogljikovi hidrati
|
< 0,5 g
|
— od tega sladkorji
|
< 0,5 g
|
beljakovine
|
0,0 g
|
prehranske vlaknine
|
0,0 g
|
sol
|
0,1 g
|
L(+) mlečna kislina
|
7,0 g
|